• Beukenblad

  Uitgebloeid? Openhartig over oppervlakkige orgasmen en meer..

  ‘Uitgebloeid?’, de nieuwe documentaire van Ingeborg Beugel waarin ze een zelfportret schetst van een vrouw in de overgang. De documentaire is uitgezonden door de NCRV.

  Ingeborg Beugel en Saron Petronilia
  Ingeborg Beugel en Saron Petronilia

  Taboe

  Uitgebloeid laat zien dat we weliswaar met zo'n 1,6 miljoen vrouwen in de overgang zijn, maar dat we er niets van weten. Beugel laat zien hoe zij, net zoals de meeste vrouwen in Nederland, werd overvallen door iets, ja wat eigenlijk?

  Naarmate ze ging onderzoeken wat er met haar aan de hand was, ontdekte ze dat ze in de overgang zat. En dat deze levensfase van een vrouw zich in de taboesfeer bevindt. Zoals iedere vrouw die er met haar vrienden of kennissen over wil praten, heeft ontdekt of zal ontdekken.

  Straatinterviews

  De documentairemaakster gaat dan ook de straat op en steekt willekeurig wat vrouwen en mannen de microfoon onder de neus met de vraag of zij weten wat de menopauze is, of – behoorlijk impertinent ☺ - vraagt of zij al in de overgang zijn. De straatinterviews maken het taboe heel zichtbaar. We weten er niks van. Of we willen er niet over praten. Of we praten er in nogal bedekte termen over.

  Boekje open

  Beugel doet echter een openhartig boekje open, van oppervlakkige orgasmen (“alsof je niest”) via depressieve gevoelens tot en met knuffelen met baby’s en hondjes. Ze doet het bovendien met gevoel voor humor.

  En, ook leuk, mijn boek Alles wat je moet weten over de overgang heeft ze prominent in beeld gebracht.

  Saron Petronilia

  Alles wat je moet weten over de overgang

  "Ik heb gisteravond je boek uitgelezen. Ik wil je laten weten dat ik er heel veel aan heb gehad. Ik herken mijn hele overgangsproces. Het steunt me, het relativeert, het sterkt en bemoedigt! Ik heb het boek cadeau gegeven aan twee vriendinnen. Ik zal het enthousiast aanbevelen aan vrienden, coachees en studenten.Thx! Erg waardevol." (Pien Hoogland)

  Wil je mijn boek Alles wat je moet weten over de overgang à € 19,95 deze week graag in huis hebben. Je kunt 'm hier bestellen.

  Delen op: