• Naar de top

  Stoppen is geen optie

  Succesvolle mensen - de echt succesvolle dan - hebben een kwaliteit met elkaar gemeen. Ze geven nooit op. Of ze nou Nelson Mandela heten, Ireen Wüst of gewoon Joke... Stoppen is voor hen geen optie.

  Ze falen ook niet. Althans, ze ervaren mislukkingen niet als falen. Tuurlijk kent de succesvolle mens verdriet, pijn en teleurstelling. Maar een mislukking wordt gezien als feedback, niets meer en niets minder. Een poging die niet is gelukt, bevat voor hen een schat aan informatie over waarom de verwachtte/gewenste doelen niet zijn gehaald: wat deed ik goed, wat deed ik niet goed?

  Zondebok

  Wat vooral opvalt, is dat succesvolle mensen niet op zoek gaan naar een zondebok; ze geven 'de anderen of de omstandigheden' niet de schuld, ze gaan uit van hun eigen kracht, verantwoordelijkheid, leiderschap.

  Ze begrijpen dat er maar een persoon is op wie ze echt invloed uit kunnen oefenen; op zichzelf. Dus als ze hun doelen willen halen en dus iets moeten veranderen of verbeteren, dan gaan ze aan de slag met zichzelf.

  Belemmerend

  De informatie die succesvolle mensen peuren uit 'mislukkingen' zijn goud waard. Ze hebben informatie gekregen over welke routes absoluut niet naar hun doel leiden, welke routes nader onderzocht moeten worden en welke routes op zich best okay zijn maar veel meer ‘inzet’ nodig hebben.

  De informatie die wordt blootgelegd gaat bij hen altijd over obstakels die ze zelf op weg naar hun doel hebben neergelegd; dat zijn hun eigen ‘belemmerende’ gedrag, overtuigingen, wormen en maden (eh.. normen en waarden).

  Minder leuk nieuws

  Gelukkig ben ik ook gestruikeld over een paar flinke obstakels onderweg naar het meest inspirerende event voor vrouwen vanaf een jaar of 45. (onder andere :-))

  Super enthousiast

  Inmiddels heb ik bij mezelf al enkele 'belemmerende overtuigingen' getackeld. En, ik ben nog steeds super enthousiast over het idee om vrouwen te laten zien dat ze tijdens de overgang kunnen opbloeien.

  En ik moet je bekennen, zelfs als het me niet lukt om op termijn een succes te maken van dit idee, dat ik dan toch vind dat ik succesvol ben geweest. Omdat ik leer van de obstakels en niet opgeef.

  Jij geeft toch ook niet op?

  Saron Petronilia

  Ben jij in de overgang?


  Wil jij weten of jouw problemen op je werk en andere verschijnselen te maken hebben met de overgang, vraag dan mijn Quickscan ‘Ben jij in de overgang’ aan. Je krijgt dan bovendien 7 tips zodat je werk of je carrière niet gaat lijden onder de overgang.

  Alles wat je moet weten over de overgang

  "Ik heb gisteravond je boek uitgelezen. Ik wil je laten weten dat ik er heel veel aan heb gehad. Ik herken mijn hele overgangsproces. Het steunt me, het relativeert, het sterkt en bemoedigt! Ik heb het boek cadeau gegeven aan twee vriendinnen. Ik zal het enthousiast aanbevelen aan vrienden, coachees en studenten.Thx! Erg waardevol." (Pien Hoogland)

  Alles wat je moet weten over de overgang kost € 22,95 exclusief verzendkosten. De ebook-versie € 9,95

  Delen op:

  Saron Petronilia: “Ik ben expert op het gebied van Overgang en Werk. Dankzij het toepassen van mijn eigen leefregels kom ik ‘s morgens met een grote sprong mijn bed uit om werkende vrouwen in de overgang te leren hoe ze net als ik vol energie en zelfvertrouwen kunnen blijven werken. En hoe ze van hun loopbaan het succes kunnen maken waarnaar zij verlangen".

  “De overgang is bedoeld als oogsttijd én moment om je carrièreplanning naar boven bij te stellen. Meer rijpe vrouwen op topposities leidt tot een betere sfeer op de werkvloer en hogere scores op de AEX-index. Het is mijn persoonlijke overtuiging dat met meer rijpe vrouwen naast grijze heren op topposities ook een gezonde wereld binnen handbereik is."