• Rode auto

  Je krijgt tien euro voor iedere rode auto die je hebt gezien

  Aan de start van dit nieuwe jaar heb ik sinds lange tijd weer eens een visionboard gemaakt. Dat is een vel papier met daarop allerlei plaatjes en zinnen die voor mij vertegenwoordigen wat ik dit jaar wil bereiken. Het maken ervan was niet alleen erg leuk om te doen maar ook verbijsterend inzichtgevend.

  Intuïtie

  Van te voren had ik natuurlijk wel een idee van wat ik zoal werkelijkheid wil laten worden in 2014. Maar ik liet me dit keer in plaats van door mijn verstand vooral leiden door plaatjes en zinnen - uit een enorme stapel oude tijdschriften - die me energie gaven, waar ik blij van werd, waar mij hart van openspatte. Er was ruimte voor mijn onbewuste, mijn intuïtie. Al knippend en plakkend werd me steeds duidelijker wat mijn doelen voor dit jaar zijn.

  In mijn achterhoofd speelde al wel een tijdje het verlangen om met mijn gezin met volwassen dochters een stedentrip naar New York te maken. Ergens in de toekomst. Nu werd me duidelijk dat ik dat heel erg graag wil en wel dit jaar!

  Zo kwam schrijver dezes er ook achter dat ik samenwerken belangrijk vindt, en dat zelfs voorrang wil geven. Als oudste dochter in een gezin van vier kinderen heb ik me zelf altijd ernstig toegelegd op zelfstandig en verantwoordelijk zijn. Daar ben ik nu, in de tweede helft van mijn leven, hardgrondig klaar mee. Zo bleek. Het maken van mijn visionboard bleek een eyeopener van jewelste.

  Dot energie

  Bovendien geeft de mijne me iedere keer als ik er naar kijk – en dat doe ik regelmatig – een flinke dot energie. Het werkt als een magneet op mij en geeft me dagelijks input over waar ik mee aan de slag ga om mijn verbeeldde doelen ook daadwerkelijk te bereiken.

  De werking ervan is eigenlijk heel eenvoudig. Als ik je nu zou vragen hoeveel rode auto’s je vandaag hebt gezien, zou je me waarschijnlijk een antwoord schuldig moeten blijven. Als ik je zou beloven dat je voor iedere rode auto die je vandaag ziet van mij € 10,-- krijgt, tel je straks dan wel een paar rode auto’s? Ik weet het wel zeker. ☺

  Goed gevoel

  Met andere woorden, door regelmatig, liefst dagelijks, te kijken naar je visionboard ‘train’ je je hersenen. Je gaat ook steeds meer mogelijkheden, oplossingen en kansen zien om je doelen te bereiken. Zou er in die steeg ook een rode auto staan? Zoiets. Vooral ook omdat de doelen die je hebt verbeeld je zo’n goed gevoel geven.

  Kortom, mijn tip voor als je je doelen wilt bereiken: maak een visionboard. Geen nieuwe tip, wel van goud! En denk nou niet dat je er per se een moet maken voor een heel jaar of dat je voor dit jaar te laat bent.

  Andere plek

  Maak er gewoon een voor een periode die zo, plop, in je opkomt. Het kan voor een periode van een week, een kwartaal, vijf jaar, ja zelfs zonder einddatum. Hang ‘m wel op een plek waar je hem dagelijks ziet. En als je heel slim bent, hang je je visionboard na een tijdje op een andere zichtbare plek. Dan blijf je ‘m zien.

  Veel plezier.

  Saron Petronilia

  Alles wat je moet weten over de overgang

  "Ik heb gisteravond je boek uitgelezen. Ik wil je laten weten dat ik er heel veel aan heb gehad. Ik herken mijn hele overgangsproces. Het steunt me, het relativeert, het sterkt en bemoedigt! Ik heb het boek cadeau gegeven aan twee vriendinnen. Ik zal het enthousiast aanbevelen aan vrienden, coachees en studenten.Thx! Erg waardevol." (Pien Hoogland)

  Informatie over Alles wat je moet weten over de overgang vind je hier mijn website.

  Delen op:

  Saron Petronilia: “Ik ben expert op het gebied van Overgang en Werk. Dankzij het toepassen van mijn eigen leefregels kom ik ‘s morgens met een grote sprong mijn bed uit om werkende vrouwen in de overgang te leren hoe ze net als ik vol energie en zelfvertrouwen kunnen blijven werken. En hoe ze van hun loopbaan het succes kunnen maken waarnaar zij verlangen".

  “De overgang is bedoeld als oogsttijd én moment om je carrièreplanning naar boven bij te stellen. Meer rijpe vrouwen op topposities leidt tot een betere sfeer op de werkvloer en hogere scores op de AEX-index. Het is mijn persoonlijke overtuiging dat met meer rijpe vrouwen naast grijze heren op topposities ook een gezonde wereld binnen handbereik is."