• info@lenmunnik.nl
  info@lenmunnik.nl

  Welke type vrouw heeft last van de overgang? #2

  Als iets je in de steek kan laten als je in de overgang zit, is het wel je energie, je zelfwaardering en je zelfvertrouwen. Daardoor kan zelfs je professionele leven op losse schroeven komen te staan.

  Overgang


  Je belandt in een neerwaartse spiraal van zorgen, stress, slapelozen nachten en je overgangssymptomen nemen toe. Burnout, depressies, arbeidsconflicten liggen op de loer.

  Vooruitgang


  Je wilt natuurlijk je professionele leven blijven voortzetten. Dus heb je al van alles geprobeerd om dat te bereiken, maar dat heeft tot te weinig vooruitgang geleid. Dat komt omdat je je regime hebt willen aanpassen met bijvoorbeeld:

  • Vroeger naar bed te gaan.
  • Krachtvoer op je menu te zetten.
  • Je doordeweekse wijntje te laten staan.
  • Meer te gaan bewegen.
  • Positief te denken.
  • Dagelijks affirmaties op te dreunen
  • Tijd voor jezelf in te bouwen (sauna, massages, meditatie, yoga)
  • Sociale activiteiten uit je agenda te schrappen.
  • Minder televisie te kijken.
  • Prioriteiten aan te brengen in je to-do-list.
  • Je ambities naar beneden bij te stellen.
  • Zelfhulpboeken te lezen.
  • Hormonen te gebruiken

  Voortborduren


  De bovenstaande aanpassingen helpen je echter nauwelijks om te bruisen van energie, zelfvertrouwen en zelfwaardering. Waarom niet? Omdat je voortborduurt op een regime dat je heeft uitgeput en onzeker heeft gemaakt. Je loopt te redderen.

  Oplossing


  Je hebt niet of nauwelijks met de echte oplossing gewerkt: je vrouwelijke energie. Omdat je via opleiding en arbeidsmarkt de meer masculiene uitgangspunten ingegoten hebt gekregen. Je hebt je daaraan aangepast om succesvol te kunnen zijn. Je hebt gewerkt naar mannelijke maatstaven.

  To-do-list


  Er is natuurlijk niets mis met mannelijke maatstaven. Maar wel als je die als vrouw in je professionele leven hanteert. Je bent anders, je hebt een andere hormoonhuishouding en je hebt ook andere valkuilen.

  Vrouwen die vooral bezig zijn geweest met targets halen, to-do-lists afvinken, competentieprofielen upgraden en wat dies meer zij, hebben het meeste last van de overgang. Zij hebben vooral hun mannelijke energie ingezet om doelen te behalen.

  Balans


  Maar het tij is te keren. Door balans aan te brengen in de verdeling van je mannelijke én vrouwelijke energie. Je wordt dan niet meer gestuurd door doorzettingsvermogen maar gedreven door innerlijke kracht. Zelfs de mannelijke groten der aarde hebben hun doelen kunnen bereiken door de balans tussen hun mannelijke en vrouwelijke energie.

  Testosteron


  Bovendien, als mannen gebruik maken van hun mannelijke energie zetten ze het hormoon testosteron in. Van dat hormoon hebben wij vrouwen maar een klein beetje. Om hun gedrag te kunnen kopiëren moeten wij een beroep doen op onze stresshormonen. Wat onze bijnieren onder grote druk zet.

  Overgangsklachten


  Overgangsklachten nemen toe naarmate de bijnieren uitgeput raken. Die bijnieren kunnen zich dan niet meer richten op de overname van de taken van de eierstokken die in deze levensfase met pensioen gaan.

  Coaching


  Mijn coaching is gebaseerd op het wakker maken vrouwelijke energie, je krachtbron, je eigen wijsheid, je intuïtie.. geef het een naam. Je begrijpt vast wat ik bedoel.

  In de coaching leer ik je te vertrouwen op die vrouwelijke energie en hoe je die implementeert in je professionele leven. Je voelt je daarmee energiek en zelfverzekerd. Je kunt je professionele leven weer optimaal voortzetten.

  Saron Petronilia

  PS: Ik ontmoet je ook graag in mijn besloten Facebookgroep. Daar krijg je tips, erkenning en kun je ook vragen stellen als je wilt.

  Alles wat je moet weten over de overgang

  "Ik heb gisteravond je boek uitgelezen. Ik wil je laten weten dat ik er heel veel aan heb gehad. Ik herken mijn hele overgangsproces. Het steunt me, het relativeert, het sterkt en bemoedigt! Ik heb het boek cadeau gegeven aan twee vriendinnen. Ik zal het enthousiast aanbevelen aan vrienden, coachees en studenten. Thx! Erg waardevol." (Pien Hoogland)

  Alles wat je moet weten over de overgang kost € 22,95 (exclusief verzendkosten). Er is ook een ebook-versie voor € 9,95.

  Delen op:

  Saron Petronilia: “Ik ben expert op het gebied van Overgang en Werk. Dankzij het toepassen van mijn eigen leefregels kom ik ‘s morgens met een grote sprong mijn bed uit om werkende vrouwen in de overgang te leren hoe ze net als ik vol energie en zelfvertrouwen kunnen blijven werken. En hoe ze van hun loopbaan het succes kunnen maken waarnaar zij verlangen".

  “De overgang is bedoeld als oogsttijd én moment om je carrièreplanning naar boven bij te stellen. Meer rijpe vrouwen op topposities leidt tot een betere sfeer op de werkvloer en hogere scores op de AEX-index. Het is mijn persoonlijke overtuiging dat met meer rijpe vrouwen naast grijze heren op topposities ook een gezonde wereld binnen handbereik is."

  Besloten Facebookgroep


  "Ik ontmoet je ook graag in mijn besloten Facebookgroep. Daar krijg je tips, erkenning en kun je ook vragen stellen als je wilt."

  Delen op: