• Strategie tijdens overgang

  Hoe is het jou vergaan: de afgelopen maanden? Na mijn event De kracht van de overgang is ongekend, werkte ik als in een roes in stevig tempo door. Totdat ik een soort roep kreeg: “Het is tijd om een pas op de plaats te maken, Saron.”

  Moeilijk


  Aanvankelijk dacht ik aan een werkdagje luieren, een vrije dag te nemen. Maar dat dagje is een hele maand geworden. In het begin van die maand kon ik me maar moeilijk overgeven aan werken op een laag pitje. Steeds meer taken in mijn weekplanningen, verschoof ik naar het lijstje: nog te doen.

  Lijstje


  Maar naarmate dat lijstje langer werd, en ik meer tijd besteedde aan mijn gezin, huishouden en toch wel een grondige vermoeidheid weg slapen, verschoven mijn werkzaamheden als vanzelf steeds meer naar opruimen van mijn kantoor.

  Snippertje


  Eerst nog snippertje voor snippertje en vervolgens rigoureuzer. Dit is oud, dat ga ik toch niet meer uitwerken of lezen, zus ga ik anders doen en zo wil helemaal niet meer, dus huppetee in de prullenbak ermee.

  Aan het einde van elke ochtend, ging ik met een paar plastic tassen ‘afval’ naar de papierbak. Heerlijk! Wat gaf dat een ruimte. Het leek wel of er meer licht ging schijnen in mijn kantoor. En, nog mooier, licht in mij.

  Intuïtie


  Op geheel natuurlijke wijze had ik mijn werkjaar (en privéleven) geëvalueerd en begon ik uit stapels oude tijdschriften teksten en plaatjes te scheuren die me aanspraken. Daarbij negeerde ik wat ik dacht en gaf ik mijn intuïtie de vrije teugel.

  Na het scheuren kwam het plakken, en zo ontstond mijn moodboard. Een en ander heeft voor mij geleid tot een volstrekt helder beeld van het werkleven dat ik in 2016 wil leiden. Mijn ziel blijkt een uitstekende en liefdevolle werkgever te zijn (love her ☺).

  Doe het ook eens!

  Sabbatical


  Een van mijn voorbeeldvrouwen, Susun Weed, de Amerikaanse schrijfster van Menopausal Years’, adviseert iedere vrouw tussen de 45 en 55 jaar een sabbatical year op te nemen. Een jaar om stil te staan bij wat je wel en niet meer wilt, en bij wie je aan het worden bent.

  Transformatie


  Als je je dat financieel en ‘carrièretechnisch’ kunt permitteren, is dat waarschijnlijk het beste advies dat je in deze jaren van je transformatieproces kunt krijgen. Ik kon me dat een maand lang permitteren.

  Kun je geen maand, laat staan een jaar hiervoor in vrijmaken, dan adviseer ik je zoveel mogelijk me-time in je drukke programma in te bouwen. Zodat er ook voor jou licht en ruimte kan ontstaan om jezelf als werkende vrouw te herijken.

  Ambitie


  Dat hoeft niet ten koste te gaan van je ambitie. Die wordt er alleen maar duidelijker van. Met een helder wensenlijstje kun je betere keuzes maken en doelgerichter een weg voor jezelf uitstippelen om te bereiken wat je wilt. Nog dit jaar!

  Ben jij in de overgang


  Wil jij weten of jouw problemen op je werk en andere verschijnselen te maken hebben met de overgang, vraag dan mijn Quickscan ‘Ben jij in de overgang’ aan. Je krijgt dan bovendien 7 tips zodat je werk of je carrière niet gaat lijden onder de overgang.

  Saron Petronilia

  Ik ontmoet je ook graag in mijn besloten Facebookgroep. Daar krijg je tips, erkenning en kun je ook vragen stellen als je wilt.

  Alles wat je moet weten over de overgang

  "Ik heb gisteravond je boek uitgelezen. Ik wil je laten weten dat ik er heel veel aan heb gehad. Ik herken mijn hele overgangsproces. Het steunt me, het relativeert, het sterkt en bemoedigt! Ik heb het boek cadeau gegeven aan twee vriendinnen. Ik zal het enthousiast aanbevelen aan vrienden, coachees en studenten. Thx! Erg waardevol." (Pien Hoogland)

  Alles wat je moet weten over de overgang kost € 22,95 (exclusief verzendkosten). Er is ook een ebook-versie voor € 9,95.

  Delen op:

  Saron Petronilia: “Ik ben expert op het gebied van Overgang en Werk. Dankzij het toepassen van mijn eigen leefregels kom ik ‘s morgens met een grote sprong mijn bed uit om werkende vrouwen in de overgang te leren hoe ze net als ik vol energie en zelfvertrouwen kunnen blijven werken. En hoe ze van hun loopbaan het succes kunnen maken waarnaar zij verlangen".

  “De overgang is bedoeld als oogsttijd én moment om je carrièreplanning naar boven bij te stellen. Meer rijpe vrouwen op topposities leidt tot een betere sfeer op de werkvloer en hogere scores op de AEX-index. Het is mijn persoonlijke overtuiging dat met meer rijpe vrouwen naast grijze heren op topposities ook een gezonde wereld binnen handbereik is."

  Besloten Facebookgroep


  "Ik ontmoet je ook graag in mijn besloten Facebookgroep. Daar krijg je tips, erkenning en kun je ook vragen stellen als je wilt."