• Intieme zeperd tijdens de overgang

  Je foef, fleu, pruim, doos, yoni, vulva of vagina. Hoe je haar ook noemt: reinigen met water. Niets meer aan doen. Ze is zelfreinigend. Maar goed, in het land waar ultieme frisheid betekent dat je naar roosjes in plaats van vagina moet ruiken, wordt er veel te veel gesopt daar beneden.

  Ruïneren


  Laatst vertelde een kennis me plompverloren dat ze zichzelf rook en een partijtje vaginale douches had ingeslagen. Niet doen, riep ik, je riskeert ermee dat je het precaire inwendige milieu ruïneert en dan ben je verder van huis.

  Overgang


  Tijdens en na de overgang worden je slijmvliezen, overal, wat dunner. Dat is een feest voor ongewenste bacteriën. Maar het risico op infecties in het intieme gebied neemt daardoor toe alsook de kans op chronische blaasontsteking…

  Ik attendeerde de kennis op de uitzending van het VARA-programma Kassa over de grote risico’s door te grondige vaginale reiniging. In mijn redderstenue dook ik vervolgens hink-stap-sprong in mijn eigen medicijnkastje. Ergens moest er nog een verpakking liggen van Cydonia Vaginor Plus.

  Als je toch iets wilt doen, gebruik dan een product dat is ontwikkeld door een gynaecologe uit een land waar natuurlijke geneeskunde niet in de mode is maar eeuwenoude cultuur. Dacht ik nog, toen ik die overhandigde.

  Baarmoederhalskanker


  Lejla Barakovic van Healthy Body, importeur van drie verschillende soorten van deze zetpillen, vertelt over een klant met een afwijkend pap-uitstrijkje: pap 3A. Die had zoals dat heet ‘onrustige cellen’ die als het tegenzit, kunnen uitgroeien tot baarmoederhalskanker.

  “De klant koos voor de natuurlijke zetpillen. Toen ze na een half jaar bij de gynaecoloog terugkwam voor weer een uitstrijkje bleek dat ze inmiddels pap 1 had: helemaal goed. Haar gynaecoloog heeft mij opgetogen gebeld om meer informatie.”

  Vaginale droogheid


  Enthousiast vertelt ze ook van een klant die drie jaar geen seks had met haar geliefde vanwege vaginale droogheid, een symptoom dat tijdens de overgang roet in je seksleven kan gooien.

  Barakovic: “Zij zei dat ik haar leven had veranderd.” Barakovic lacht als ze zegt dat het product ook gebruikt kan worden als glijmiddel. Vagina en penis, beide ruiken na afloop naar plantjes.

  Geheim


  Het geheim is natuurlijk ;-) Respecteer het zelfreinigend vermogen van de vagina en je dunner wordende slijmvliezen. Omarm haar natuurlijke geur. Penetrante geurtjes en jeuk kun je waarschijnlijk gemakkelijk oplossen met - met yoghurt volgezogen - tampons die haar natuurlijke zure milieu ondersteunen. Mijdt die ‘grondige’ vaginale zepen en inwendige douches. Wees vooral zuinig op haar: sta ook op de hygiëne van je liefje.

  Frisse bries


  En omdat ik zelf niet de flauwste wilde zijn, heb ik een tweede verpakking aangebroken en ook zo’n vaginale zetpil gebruikt. Het effect van de zetpil kan ik het beste omschrijven als de beleving die je hebt als je op een vers stukje kauwgum kauwt. Een smaakexplosie en een uitgesproken frisse adem maar dan ‘daar beneden’. Als een frisse bries tussen de benen.

  Saron Petronilia  Alles wat je moet weten over de overgang

  Alles over werken tijden de overgang.

  Saron Petronilia: “Ik ben expert op het gebied van Overgang en Werk. Dankzij het toepassen van mijn eigen leefregels kom ik ‘s morgens met een grote sprong mijn bed uit om werkende vrouwen in de overgang te leren hoe ze net als ik vol energie en zelfvertrouwen kunnen blijven werken. En hoe ze van hun loopbaan het succes kunnen maken waarnaar zij verlangen.”

  “De overgang is bedoeld als oogsttijd én moment om je carrièreplanning naar boven bij te stellen. Meer rijpe vrouwen op topposities leidt tot een betere sfeer op de werkvloer en hogere scores op de AEX-index. Het is mijn persoonlijke overtuiging dat met meer rijpe vrouwen naast grijze heren op topposities ook een gezonde wereld binnen handbereik is.”

  Delen op: