• Wellness voor borsten

  Daar had ik nog nooit over nagedacht: Wellness voor je borsten. Een massage zoals je een bindweefselmassage neemt, of een schoonheids- of pedicurebehandeling. Mijn borsten eh oren veerden positief op toen ik hiervan hoorde.

  Ik heb begin dit jaar dan ook gelijk een afspraak gemaakt voor zo’n massage bij de opleidster van VLOW-borstweefseltherapeuten in Nederland en België, Hanneke Sprenger. Als ik iets kan doen voor de gezondheid van mijn borsten, dan heb je me.

  Borstkanker


  Te meer omdat ik net als jij wel een of meer vrouwen ken die borstkanker hebben (gehad). En vanaf m’n 50ste wordt opgeroepen voor een mammogram, die zoals je weet speciaal in stelling is gebracht om borstkanker op te sporen. Dat heeft mij bezorgder gemaakt over mijn pracht.

  Zorgvuldig


  Enfin, dus ik op die behandeltafel. En het moet gezegd: het was niet alleen maar prettig. Wat wel fijn was, was dat er van te voren een anamnese werd afgenomen van mijn gezondheid (van kind tot nu) en lifestyle. Ook werd het thermogram van mijn borsten bestudeerd. Dat schiep vertrouwen.

  Verharding


  Tijdens de behandeling worden net zoals bij alle wat stevigere lichaamsmassages verhardingen gemanipuleerd om ze te laten verdwijnen. Zo’n verharding komt voor mij, qua gevoel, nog het meest overeen met een triggerpoint bij de massage van de fysiotherapeut. Gedeeld door 2.

  Nauwelijks


  Het was een bijzondere ervaring om zo centimeter voor centimeter mee te voelen hoe het weefsel in borsten aanvoelt. Zo grondig had ik ze nog niet eerder onderzocht. Geïntrigeerd boekte ik enkele weken later een tweede afspraak. Dit keer had ik nauwelijks ‘behandel’-plekken. Therapeute Hanneke Sprenger van Robuste concludeerde: “Als je borsten de eerste keer in deze conditie waren geweest, had ik je niet laten terugkomen. Dan zou ik je geadviseerd hebben over een half jaar een check-up te doen.”

  Opsteker


  Wat deze wellness aanbevelenswaardig maakt? Die mooie uitslag na de tweede behandeling had ik zelf óók gevoeld.

  Ik ben de deur uitgegaan met meer bounce in mijn tred en meer waardering voor van mijn zachtere borsten. Een fijne opsteker, in al dat geweld over kankers, prothesen en push-up bh’s. Maar interessanter: ik heb meer macht in handen gekregen over de gezondheid van mijn borsten. Dan heb je me natuurlijk helemaal.

  Saron Petronilia

  PS: Ik ga toch eens uit zoeken hoe ik aandelen in deze borstenbusiness kan verkrijgen;-)

  Delen op:

  Nieuw


  Mijn boek Alles over werken tijdens de overgang is ook als ebook verkrijgbaar. Overal € 14,95 maar via mijn website voor € 9,95.

  Workshop


  Wil je dat ik met jou meekijk naar jouw overgang? Wil je graag blijven presteren? Ben je toe aan een positieve boost? Meer informatie over mijn workshop Happy Moodswings vind je op een andere pagina op deze website. Deze workshop wordt ook in-company gegeven.

  Over mij


  Saron Petronilia: “Ik ben een expert op het gebied van Overgang en Werk. Dankzij het toepassen van mijn eigen leefregels kom ik ‘s morgens met een grote sprong mijn bed uit om werkende vrouwen in de overgang te helpen hoe ze net als ik vol energie en zelfvertrouwen kunnen blijven werken. En hoe ze van hun loopbaan het succes kunnen maken waarnaar zij verlangen".

  “De overgang is bedoeld als oogsttijd én moment om je carrièreplanning naar boven bij te stellen. Meer rijpe vrouwen op topposities leidt tot een betere sfeer op de werkvloer en hogere scores op de AEX-index. Het is mijn persoonlijke overtuiging dat met meer rijpe vrouwen naast grijze heren op topposities ook een gezonde wereld binnen handbereik is."

  Besloten Facebookgroep


  "Ik ontmoet je ook graag in mijn besloten Facebookgroep. Daar krijg je tips, erkenning en kun je ook vragen stellen als je wilt."