• Saron Petronilia

  Groei dóór in je vrouwelijke leiderschap tijdens de overgang

  De overgang is niet het moment dat alles minder wordt, maar juist hét moment om in je vrouwelijke leiderschap verder te groeien. ~ Saron Petronilia

  Kom tot volle bloei!


  De vrouw in de overgang is als een roos in volle bloei. Niet in de knop. Niet geloken. In volle bloei! Dat is ook je verlangen. Je hebt veel ervaring en kennis die je wilt verzilveren.

  Je bent aangekomen in de fase van het meesterschap. De overgang biedt je de kans om verder te groeien in je vrouwelijke leiderschap en datgene te doen waar je hart van open spat.

  Kwaaltjes


  Toch ervaar je dat nog niet. Of zelfs helemaal niet. Omdat je je zorgen maakt over je vermoeidheid die je maar niet lijkt te kunnen weg slapen. Waar is je welverdiende nachtrust gebleven? Of je hebt last van vergeetachtigheid. Concentratieproblemen. Depressieve gevoelens, wellicht? En je zelfvertrouwen kan ook wel een flinke oppepper gebruiken?

  Je vraagt je af of je nog op niveau kunt of wilt blijven functioneren. Of je over je top heen bent. Misschien iets heel anders voor de kost zou moeten gaan doen? Wellicht ben je ook wat stressgevoeliger dan je van jezelf gewend bent?

  Je kunt werkelijk tot volle bloei komen.

  De symptomen die je ervaart, doorgaans tussen je 40ste en 60ste levensjaar, vallen onder het kopje overgangssymptomen. Het is de bedoeling van de overgang je symptomen te gebruiken als een springplank naar een tweede jeugd.

  Áls je je overgangsklachten weet om te buigen naar overgangskrachten. Om dat te bereiken is me-time nodig; Tijd en aandacht schenken aan jezelf. Zodat je stilstaat, jezelf kunt hervinden en herpakken.

  Kaarten opnieuw schudden


  De overgang is een fantastische fase om de kaarten opnieuw te schudden. De veranderingen die je ondergaat, onder aanvoering van een verwarrende en soms zorgelijke hormonendans, helpen je daarbij. De hormonen, die jouw focus op ‘anderen’ gericht heeft gehouden, nemen af waardoor de focus als vanzelf steeds meer verschuift naar jezelf.

  “Kracht, energie en vrijheid. Dat zijn de beloningen die we krijgen als we de overgang hebben doorlopen”, zegt de Britse auteur Leslie Kenton, die eind vorige eeuw de flinke pil ‘Passage to power’ heeft gepubliceerd.

  Daar ben ik het, ook uit eigen ervaring, helemaal met eens! Zelf zeg ik dat je tijdens de overgang groeit van ambitie naar bestemming, van lief naar lef. Dat de overgang de meest vruchtbare tijd is in een vrouwenleven omdat ze dit keer zichzelf baart. Maar het is me zelf niet komen aanwaaien.

  Diep dal


  Ik ben zelf door een diep dal gegaan. Heb zelfs een periode nauwelijks mijn werk als coach en trainer kunnen doen. Maar ik ben er weer uitgekomen met de door mij ontwikkelde BLOEI-methode. Daarmee heb ik een plan van aanpak kunnen maken waardoor ik steeds meer in mijn vrouwelijk leiderschap groei en er nog dagelijks profijt van heb.

  Tegenwoordig spring ik met het grootste gemak verkwikt uit bed, dankbaar om aan een heerlijke werkdag te mogen beginnen waarin ik vrouwen zoals jij help om ook tot volle bloei te komen. Ik heb dat plan het Persoonlijk Overgangs Plan genoemd (POP).

  Groei dóór in je vrouwelijke leiderschap tijdens de overgang.


  Met mijn coaching programma ‘Groei dóór in je vrouwelijke leiderschap tijdens de overgang’ help ik je met mijn BLOEI-methode je jouw Persoonlijk Overgangs Plan (POP) te maken zodat je van betekenis kunt zijn en blijven.

  Rust in hoofd en lijf


  Is dat interessant voor jou? Je zelfvertrouwen, zelfwaardering, energie en kracht nemen toe. Je hebt weer rust in je hoofd en lijf. Je werk kost je minder moeite en je kunt goed overweg met stress. Je groeit volledig in je vrouwelijke leiderschap

  Wat ga je met mijn coaching programma leren:


  ➢ Je gaat werken op basis van je diepste drijfveren.
  ➢ Je leert nieuwe strategieën om problemen die op je pad komen de baas te worden, aangezien de oude niet meer voldoende werken.
  ➢ Je verandert je mindset (alsook je heartset, healthset en soulset) zodat je blijvend energie en zelfvertrouwen hebt.
  ➢ Je raakt bedreven in in stappen zetten die jou helpen succesvol te zijn en te blijven.
  ➢ Je scherpt je intuïtie en leert erop te vertrouwen.
  ➢ Checklists, templates, oefeningen, inspiratie, warmte en humor.

  Je coach in dit coaching programma?


  Ben ik. Saron Petronilia.
  Inmiddels heb ik duizenden werkende vrouwen (40 - 60 jaar) gecoacht en getraind. Sinds 2009 help ik ze ook hun kwaaltjes (overgangssymptomen) te gebruiken als een springplank naar vrouwelijk leiderschap in hun werk en hun privéleven. Daarnaast schreef ik de boeken Alles wat je moet weten over de overgang en Alles over werken tijdens de overgang.

  Tarief en beschikbare data


  Lijkt het je wat? Ben je nieuwsgierig geworden over wat mijn coaching programma jou kan opleveren?
  Boek hieronder een inspiratiegesprek in mijn agenda!

  Tijdens dat gesprek bespreken we je situatie. Daardoor kan ik samen met jou een goede inschatting maken of mijn programma jou gaat helpen je vrouwelijke leiderschap tot wasdom te brengen.

  Waarom mij geloven? Dit zeggen anderen:

  “Ik schrijf deze tekst met uitzicht op een blauwe Griekse zee vanaf mijn bureau – dit is nu regelmatig een onderdeel van mijn werkomgeving. Dat ik iets wilde veranderen stond vast, toen ik naar Saron ging. Maar hoe, wat – was nog niet duidelijk."

  "Gedurende de dag met verschillende oefeningen, rake vragen – en ook ontspanning met lunch en wandeling werd overduidelijk dat ik mijn plannen om een deel van het jaar in Griekenland te wonen zeker moest gaan uitvoeren."

  "Het was heel fijn om een hele dag gericht bezig te zijn met wat je ten diepste wilt. Saron vraagt door totdat je bij de kern bent, en dit helpt om de focus te leggen op wat echt belangrijk is. Ik geniet nu van de resultaten, en heb een fijne balans hervonden tussen werk enerzijds en een enorme krachtbron anderzijds." Gerdien M.

  “Saron heeft me geholpen een knoop door te hakken, het lukte me tot dan niet om dit zelf te doen. Dit deed ze door gebruik te maken van verschillende werkvormen en technieken die mij de inzichten opleverden die ik nodig had om het besluit te nemen. Saron is open en eerlijk (ook in haar feedback naar jou), heeft humor en kan oprecht geraakt zijn door jouw emoties. Dit alles bij elkaar maakt haar een erg prettige coach”. A.E.

  In mijn proces van oriëntatie op mijn loopbaan kon zij de vinger leggen en waarde toevoegen op een specifiek hiaat in mijn persoonlijke ontwikkeling en kon ik mede door haar aanpak snel flinke slagen maken. Dat bracht versnelling in mijn proces.

  Saron gaat heel praktisch te werk, ze is heel confronterend en direct, warm, krachtig en eerlijk, pakt door. Voor mij was het van belang dat ze mijn vraag serieus nam, mij als volwaardig mens zag en dat ons contact gelijkwaardig was. ~ Marion Kramer, Coördinator Bedrijfsvoering.

  Met een paar opmerkingen greep Saron me gelijk in mijn kern. Direct, vriendelijk, met humor en begrip. Ze vroeg of ik zo groot was van lichaam omdat ik onbewust veel groter wil zijn in mijn werk, meer verantwoordelijkheid wil dragen, meer leiding wil geven? Tegenwoordig zit ik heel lekker in mijn vel, tevreden over mijn (slankere) lijf en heb ik de leidinggevende functie die ik wilde. ~ Tanja Westrik, teamleider IC centrum UMC Utrecht

  In een heel simpele, maar uiterst doeltreffende oefening bracht ze me in contact met mijn 'eigen wijsheid, mijn intuïtie'. En ineens was het duidelijk wat ik moest doen. Kristalhelder. En dat gaf rust. ~ Nelly de Jong, eigenaar Confront Coaching & Training.

  Met enige regelmaat heb ik conflicten op mijn werk. Ik vind dat vervelend. Ik herken het niet van mezelf. Ik vind mijn huidige stemming ongemakkelijk. Ik wil verbetering van de huidige situatie. Samen met Saron ga ik een half jaar aan het werk. Het zijn intensieve bijeenkomsten. Ik krijg scherpe gedachten en praktische instrumenten aangedragen van Saron. Ik bestudeer deze, worstel, voer uit en trek lering.

  Waar sta ik na 8 maanden?

  Ik ben meer in balans. Ik heb een nieuwe baan met een cultuur die beter bij mij past. Eén scherpe gedachte van Saron koester ik in het bijzonder: 'tijd is kostbaar'. Werkzaamheden en contacten die niets toevoegen zet ik aan de kant. Het ruimt op. Ik krijg overzicht, rust maar vooral hernieuwde energie.
  Tot ziens Saron, het was een bijzonder half jaar. Ik pluk op dit moment de vruchten. ~ Mieke Potters

  Het belangrijkste is dat ze me heeft geholpen te ontwarren welke dromen, verwachtingen, normen en waarden nu echt van mezelf zijn, en welke een erfenis van anderen. En dat ik mag kiezen welke ik wil houden en welke niet. ~ Caroline van der Laan, Office Manager Vereniging van Milieuprofessionals.

  Voor mijn gevoel zat ik al een tijdje op een dood spoor. Ik had nul energie en haalde geen voldoening meer uit mijn werk. Ik kwam totaal niet meer vooruit. Saron heeft een soort derde oog en is zeer intuïtief. De coaching van haar was erg prettig. Soms ook best confronterend omdat ze het feilloos aanvoelt als je jezelf in de maling loopt te nemen. Oude patronen doorgrondt zij zeer snel. ~ Emma.

  Saron Petronilia: “Ik ben gespecialiseerd in Overgang en Werk. Dankzij het toepassen van mijn eigen leefregels kom ik ‘s morgens met een grote sprong mijn bed uit om werkende vrouwen (40 - 60 jaar) te leren hoe ze net als ik vol energie en zelfvertrouwen kunnen blijven werken. En hoe ze van hun loopbaan het succes kunnen maken waarnaar zij verlangen.”

  “De overgang is bedoeld als oogsttijd én moment om je carrièreplanning naar boven bij te stellen. Meer rijpe vrouwen op topposities leidt tot een betere sfeer op de werkvloer en hogere scores op de AEX-index. Het is mijn persoonlijke overtuiging dat met meer rijpe vrouwen naast grijze heren op topposities ook een gezonde wereld binnen handbereik is.”