• Hoe je fluitend door de overgang gaat en de baan van je leven krijgt.

  Tijdens de overgang groei je van de vrouw mét veel kennis in de vrouw mét veel wijsheid. Het is de hoogste tijd om dat te verzilveren. ~ Saron Petronilia

  ONLINE-workshop: HAPPY MOODSWINGS


  Hoe je fluitend door de overgang gaat en de baan van je leven krijgt.

  voor VROUWELIJKE MANAGERS (40 - 60 jaar)

  VRIJDAG 26 FEBRUARI 2021

  Herken je dit? Je wilt:

  . Dat je neerslachtigheid en onrust in je lijf verdwijnt.
  . Vol energie aan de dag beginnen.
  Plezier hebben in je werk en je collega's.
  Weten wie je bent, dat kunnen verwoorden zodat je weer goede (sollicitatie-) gesprekken kunt voeren.
  Je geïnspireerd voelen.
  Lef en vertrouwen hebben in je eigen eigen kunnen zonder er nachten van wakker te liggen.
  Het goede gevoel hebben dat alles onder 'controle' is.

  Dat kan!

  Met het Persoonlijk Overgangs Plan

  Je kunt jezelf hervinden en herpakken, en energiek en vol zelfvertrouwen blijven werken aan je toekomst. Met het door mij ontwikkelde Persoonlijk Overgangs Plan (POP).

  Happy Moodswings

  Binnenkort geef ik weer mijn workshop Happy Moodswings waarin ik je laat zien hoe je aan de hand van mijn BLOEI-methode je eigen Persoonlijk Overgangs Plan maakt. Dat doe ik door je mijn kennis, tips en beste strategie voor de levensfase tussen 40 - 60 jaar met je te delen.

  Voor wie?

  Happy Moodswings is voor jou, vrouwelijke manager (40 - 60 jaar), als je:
  van burnout-achtige symptomen af wilt
  je zorgen maakt over je prestaties.
  of twijfelt over je werk.
  meer zelfvertrouwen wilt.
  verlangt naar rust in je hoofd en in je lijf.

  Wat krijg je als je meedoet?

  1. Geruststellende, inzicht gevende en zelfs inspirerende informatie.
  2. Een veilige omgeving waarin er ruimte is voor het uitwisselen van ervaringen met andere vrouwelijke managers.
  3. Handvatten voor je Persoonlijk Overgangs Plan waarmee je
  - je kwaaltjes de baas wordt,
  - je vitaliteit kunt verhogen en,
  - je zelfvertrouwen en/of gevoel voor zelfwaardering kunt versterken.
  4. Inspiratie om van deze levensfase tussen 40 en 60 jaar de meest vruchtbare van je leven te maken.
  5. Duidelijkheid over welke stappen je snel kunt zetten om (weer) op niveau te functioneren.

  Daarnaast:


  VEILIGHEID (de groep is niet groter dan 6 vrouwen).
  koffie, thee of een glaasje wijn
  gezonde snacks en een lekkere salade
  en na afloop mijn flyer (exclusief voor deelnemers) met mijn 20 beste tips.

  Wie ben ik?

  Collage happy mood swings

  Tegenwoordig voel ik me fit en vitaal, me heerlijk opgewassen tegen alles wat de overgangsleeftijd zoal met zich meebrengt en helemaal in flow in mijn werk. Eerlijk gezegd heb ik me nog niet eerder in mijn leven zo sterk en vol zelfvertrouwen (en zelfwaardering) gevoeld als tegenwoordig.

  Dal


  Dat is niet altijd zo geweest. Ik ben door een flink dal gegaan, inclusief gedeprimeerde gevoelens, zwabberende zelfwaardering en een compleet gebrek aan energie. Het feit dat ik het boek “Alles wat je moet weten over de overgang” heb geschreven, heeft me daarvoor niet kunnen behoeden.

  Methode


  Op de bodem van de put heb ik de kracht van de overgang ontdekt. Ik heb vervolgens de methode ontwikkeld waarmee je tot volle bloei kunt komen en tegelijkertijd je overgangssymptomen kunt bestrijden. Het effect daarvan is dat je de greep op je carrière herpakt en je zelfvertrouwen en energie groeien.

  Happy Moodswings


  Tijdens de workshop ga ik je de beste manier leren om van je kwaaltjes als vergeetachtigheid af te komen én geef ik je de door mij ontwikkelde methode waarmee je snel stappen kunt zetten die je werk weer glans geven.

  Dankzij jarenlange research voor mijn boeken Alles wat je moet weten over de overgang en Alles over werken tijdens de overgang talloze interviews en gesprekken met vrouwen van onze leeftijd, mijn coaching en trainingen en niet in de laatste plaats dankzij mijn eigen worstelingen ermee, kan ik je de informatie, tips en tools aanreiken die echt werken. Met warmte en humor.

  Waarom mij geloven? Dit zeggen anderen:

  De foto van de workshop met jou als pin-up en de titel Happy Moodswings trokken me erg aan. De humor die dat uitstraalde daar wilde ik meer van weten. De overgang was toch niet leuk? Vanwaar dan die humor en die kracht van jou?
  Het was voor mij een eyeopener dat de verschillende overgangssymptomen bedoeld zijn als signalen om beter naar jezelf te luisteren en besluiten te nemen die beter passen bij wie ik nu ben. Ook vond ik het erg prettig om met andere vrouwen open te praten over een onderwerp dat maar heel weinig aan bod komt en waarvan ik zo weinig wist. ~ Marilyn Limon, Fondsenwerver

  Ik vond het erg fijn dat Saron veel know how heeft over de overgang en zich aanpast aan het kennisniveau van de deelnemers. Het deel over de symptomen was mij echter bekend, want ik heb de overgangsbijbel ‘Alles wat je moet weten over de overgang’.
  Maar het gedeelte waar we een stappenplan maken, heeft me heel veel opgeleverd. Naar aanleiding daarvan heb ik diezelfde week nog een en ander op mijn werk aangekaart en zijn er dingen in gang gezet. In die zin kwam de workshop voor mij precies op tijd. Het ging toen niet zo goed met mij. Dat is veranderd, nu voel ik me veel beter. ~ Ilse Knook-Serkei, Vocalist.

  Saron heeft een gave die heel fijn is bij een gevoelig onderwerp als de overgang. Ze is een powervrouw – ik weet niet hoe ik haar anders moet omschrijven. Ze geeft ongelimiteerd en dat voel je als deelnemer in haar workshop.
  Ze creëert een bewustzijn bij vrouwen over de overgang waar ik blij van word en dat ik mee naar huis heb genomen. Dat er niks mis is met deze levensfase. Dat het ook een mooie fase is. Dat er zelfs voordelen aan vastzitten en dat er nog meer voordelen aan komen. Dat het fijn is om sommige eigenschappen niet meer te hebben.
  Daarnaast vond ik het prettig dat ze veel symptomen de revue laat passeren. Confronterend maar wel handig. En ze stuurt aan op zelfregie met het stappenplan. Dat waardeer ik zeer. ~ Jos Kouwenhoven, Manager reïntegratiespecialisten.

  Wat is je investering?

  Je deelname aan Happy Moodswings kost € 297,--.

  Wanneer, waar en hoe laat?

  Ik verwacht je VRIJDAG 26 FEBRUARI online! We starten stipt om 10:00 uur en eindigen rond 16:30 uur. Houd alsjeblieft rekening met een mogelijke kleine uitloop.

  Heb je vragen?


  Neem dan gerust contact met mij op via info@petronilia.nl. Ik reageer op werkdagen zo snel mogelijk.

  In company


  Happy Moodswings wordt ook in company gegeven. Hieronder een impressie van de workshop voor het Arbo Centrum Den Haag.

  Ga jezelf serieus nemen. Je gaat oogsten en dat wil je ook graag. Dat leert Saron je in de workshop. De informatie die ze geeft, is fijn. Dat de overgang naast lastige ook positieve zaken met zich meebrengt is heel erg fijn. Maar dat je echt verandert, moet luisteren naar je lijf, naar wat je nodig hebt, heeft ertoe geleid dat ik het gemaakte stappenplan heb uitgevoerd.
  Ik heb de knoop doorgehakt om een dag minder te gaan werken. 4x in de week 10, 11, 12 uur werken per dag is me gewoon te veel. Nu werk ik in een duo-baan en deel ik de verantwoordelijkheid. Dat zorgt voor minder werkstress. Ik heb meer tijd voor mezelf nodig. ~ Coraline Smit, Locatiemanager.

  Het heeft me verbaasd dat praten over de overgang nog zo’n taboe is, ongeacht achtergrond of cultuur. Terwijl iedereen het er juist wel over wil hebben en naar antwoorden zoekt. Saron kan op een aanstekelijke manier vertellen, en je geruststellen: het komt allemaal uiteindelijk goed.
  Ze vertelt ook heel persoonlijke en herkenbare dingen, waardoor de informatie extra goed beklijft. Anders zou ik misschien denken: zij fietst er leuk doorheen. Ze creëert snel een veilige sfeer waardoor de vrouwen gelijk veel opener zijn over hoe zij de overgang beleven.
  Ik vond het prettig dat ze kijkt naar wat de groep nodig heeft en niet een programma strak afdraait, zo van ‘dit is de theorie en dit moet je weten’. Ik ben er opgewekt en met wat lekkere zelfspot vandaan gegaan. Sindsdien volg ik een wekelijkse les yoga in mijn sportschool zodat ik niet maar blijf draven. ~ Carla Jonker, Verzuimdeskundige

  De leuke sprankelende aankondiging in de mail triggerde mij. Een workshop over de overgang met de titel ‘Happy Moodswings’? Het zou niet zwaar, en lijdzaam en traditioneel worden. Het straalde energie uit.
  De workshop geeft inzicht in overgangssymptomen, erkenning en bevestiging. Iedere vrouw haalt eruit wat ze nodig heeft. Saron maakt de overgang luchtig op een sprankelende manier. Ze leert je op een andere manier naar deze levensfase te kijken. Ze heeft me het gevoel gegeven dat ik er mag zijn als vrouw, ondanks dat ik ergens last van heb. Ze heeft me bovendien handvatten aangereikt om mezelf te herpakken. ~ Karin Rondeel

  Ik dacht dat ik goed kon dealen met de overgang. Maar toen ik jouw informatie over de symptomen kreeg, vielen er nog enkele kwartjes. Wat een herkenning. Daar heb ik erg veel aan gehad. Ook aan het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers.
  Tijdens de workshop kwam ik erachter dat ik graag erkenning krijg van anderen voor het feit dat ik in deze levensfase zit, maar dat ik die lang niet altijd heb toegelaten. Ik ben het type 'niet zeuren-maar poetsen', maar ik laat het nu wél toe. Met als gevolg dat er meer openheid is ontstaan over dit onderwerp. Het is fijn om te weten dat je echt niet de enige bent. Een goed gesprek, een goed gevoel en je kunt weer verder. Irna Hoiting, directeur.

  In mijn proces van oriëntatie op mijn loopbaan kon zij de vinger leggen en waarde toevoegen op een specifiek hiaat in mijn persoonlijke ontwikkeling en kon ik mede door haar aanpak snel flinke slagen maken. Dat bracht versnelling in mijn proces.
  Saron gaat heel praktisch te werk, ze is heel confronterend en direct, warm, krachtig en eerlijk, pakt door. Voor mij was het van belang dat ze mijn vraag serieus nam, mij als volwaardig mens zag en dat ons contact gelijkwaardig was. ~ Marion Kramer, Coördinator Bedrijfsvoering.

  Met een paar opmerkingen greep Saron me gelijk in mijn kern. Direct, vriendelijk, met humor en begrip. Ze vroeg of ik zo groot was van lichaam omdat ik onbewust veel groter wil zijn in mijn werk, meer verantwoordelijkheid wil dragen, meer leiding wil geven? Tegenwoordig zit ik heel lekker in mijn vel, tevreden over mijn (slankere) lijf en heb ik de leidinggevende functie die ik wilde. ~ Tanja Westrik, teamleider IC centrum UMC Utrecht

  In een heel simpele, maar uiterst doeltreffende oefening bracht ze me in contact met mijn 'eigen wijsheid, mijn intuïtie'. En ineens was het duidelijk wat ik moest doen. Kristalhelder. En dat gaf rust. ~ Nelly de Jong, eigenaar Confront Coaching & Training.

  Het belangrijkste is dat ze me heeft geholpen te ontwarren welke dromen, verwachtingen, normen en waarden nu echt van mezelf zijn, en welke een erfenis van anderen. En dat ik mag kiezen welke ik wil houden en welke niet. ~ Caroline van der Laan, Office Manager Vereniging van Milieuprofessionals.

  Ik was boos, gefrustreerd, bang en onzeker. Ik voelde dat ik op een dood spoor zat, maar wist niet hoe ik op een ander spoor kon komen, mijn spoor. Ik wilde mijn zelfvertrouwen en mijn ‘verkering’ terug.
  Op aanraden van mijn vriendin, die in het verleden intuïtietraining bij Saron heeft gedaan, heb ik haar gevraagd me te coachen. Ik heb enorme stappen gezet, die ik zonder haar begeleiding nooit zou hebben aangedurfd. Saron heeft me liefdevol begeleid naar het punt waar ik nu sta. ~ Stefanie Daalman, eigenaar van creaties van Tante Stef.

  Voor mijn gevoel zat ik al een tijdje op een dood spoor. Ik had nul energie en haalde geen voldoening meer uit mijn werk. Ik kwam totaal niet meer vooruit. Saron heeft een soort derde oog en is zeer intuïtief. De coaching van haar was erg prettig. Soms ook best confronterend omdat ze het feilloos aanvoelt als je jezelf in de maling loopt te nemen. Oude patronen doorgrondt zij zeer snel. ~ Emma.

  Saron Petronilia: “Ik ben gespecialiseerd in Overgang en Werk. Dankzij het toepassen van mijn eigen leefregels kom ik ‘s morgens met een grote sprong mijn bed uit om werkende vrouwen in de overgang te leren hoe ze net als ik vol energie en zelfvertrouwen kunnen blijven werken. En hoe ze van hun loopbaan het succes kunnen maken waarnaar zij verlangen".

  “De overgang is bedoeld als oogsttijd én moment om je carrièreplanning naar boven bij te stellen. Meer rijpe vrouwen op topposities leidt tot een betere sfeer op de werkvloer en hogere scores op de AEX-index. Het is mijn persoonlijke overtuiging dat met meer rijpe vrouwen naast grijze heren op topposities ook een gezonde wereld binnen handbereik is."

  Besloten Facebookgroep


  "Ik ontmoet je ook graag in mijn besloten Facebookgroep. Daar krijg je tips, erkenning en kun je ook vragen stellen als je wilt."

  Delen op: