• 7x de overgang vieren

  Wat is er leuk, positief aan de overgang? De aandacht gaat vooral uit naar slecht nieuws: de drama’s. De overgang is echter bedoeld als de levensfase waarin de vrouw tot volle bloei komt. Haar beste tijd ligt voor haar.

  Hierbij 7 redenen om alvast een feestje te bouwen.

  1. Nooit meer menstrueren

  Natuurlijk. Vrouwen kunnen bloeden zonder dat er sprake is van een wond. Da's heel bijzonder in de natuur. Dat bloeden heeft zelfs een ritme, dat nauwe relaties onderhoudt met het wassen en afnemen van de maan. Het einde van menstrueren is echter in zicht. Dat betekent dat vrouwen zich, na hun allerlaatste menstruatie, niet meer hoeven bezig te houden met tergende zaken als:
  • doorlekken, in witte zomerbroeken en zo..,
  • vocht vasthouden (die 2 kilo extra iedere maand),
  • onbedwingbare trek in suiker en/of alcohol,
  • puistjes,
  • krampen.

  2. Toedeloe PMS

  Met de laatste menstruatie nemen vrouwen ook afscheid van het PMS (premenstrueel syndroom). Toedeloe, nooit meer maandelijks terugkerende deprimerende ‘gedoetjes’ met partners en collega’s! Het gevoel meer controle te hebben over de eigen emoties, zorgt voor zelfvertrouwen en innerlijke rust.

  3.Nieuwe kansen


  Stoppen met menstrueren = andere kijk op je lijf en vrouwelijkheid. Hoogste tijd om jezelf te verheugen op en alvast van je af te dromen over de mogelijkheden die de nieuwe levensfase in zich heeft. Maak je ruim baan voor je ambities? Maak je eindelijk tijd voor die hobby? Waar ga jij voor?

  4.Extra geld

  Geld komt uit onverwachte hoek. Maandverband, anticonceptie, pijnstillers, chocoladerepen et cetera. Vrouwen hebben er gedurende hun leven een klein fortuin aan uitgegeven. Denk ook aan de extra vlekkenvreters, lakens, slips en matrassen. Maak dus ruimte in de agenda voor een jaarlijks extra stedentrip of spa-bezoek! Of die veel te dure parfum :-) Het geld daarvoor zit gewoon nog in de portemonnee.

  5.Ongeremd genieten

  Van seks. Hoe je het wendt of keert, zwanger word vrouwen niet zomaar meer. Het kan zijn dat de lust wat in de luwte staat. Maar weet dat vrouwen van onze leeftijd met een kersverse lover, helemaal geen ‘luwte’ ervaren. Dus misschien is het seksleven toe aan een avontuurlijke update?

  6. Dankbaarheid: ik wel!

  Hoera! Vrouwen die de overgang bereiken hebben tijd van leven gekregen om een volgende fase van een vrouwenleven te mogen beleven. Die tijd krijgt niet iedere vrouw, zoals je inmiddels hebt kunnen zien in jouw eigen omgeving. Jij wel! Best een hele goede reden om met dankbaarheid de overgang te vieren.

  7.Nee, nu ik!

  Tijdens de overgang laten vrouwe hun neiging los om voor iedereen en alles te zorgen. Kiezen voor maaltijden die ‘het hele gezin lust’ bijvoorbeeld, is verleden. De eigen smaakpapillen spelen vaker dan voorheen de hoofdrol in de keuze voor wat we eten. Maar interessanter: het wordt gemakkelijker om ‘nee’ te zeggen. We verschuilen ons niet meer achter een ‘misschien’, ‘we zullen zien’ of ‘ik moet erover nadenken’. We zeggen luid en duidelijk: NEE. Eigenlijk zeggen we JA tegen wat we zelf willen.

  Saron Petronilia

  PS: 18 oktober is International Menopause Day

  PPS: Ken jij nog een paar voordelen van deze levensfase? Laat het me weten! Dat stel ik heel erg op prijs.

  Over mij


  Saron Petronilia: “Ik ben een expert op het gebied van Overgang en Werk. Dankzij het toepassen van mijn eigen leefregels kom ik ‘s morgens met een grote sprong mijn bed uit om werkende vrouwen in de overgang te leren hoe ze net als ik vol energie en zelfvertrouwen kunnen blijven werken. En hoe ze van hun loopbaan het succes kunnen maken waarnaar zij verlangen".

  “De overgang is bedoeld als oogsttijd én moment om je carrièreplanning naar boven bij te stellen. Meer rijpe vrouwen op topposities leidt tot een betere sfeer op de werkvloer en hogere scores op de AEX-index. Het is mijn persoonlijke overtuiging dat met meer rijpe vrouwen naast grijze heren op topposities ook een gezonde wereld binnen handbereik is."

  Besloten Facebookgroep


  "Ik ontmoet je ook graag in mijn besloten Facebookgroep. Daar krijg je tips, erkenning en kun je ook vragen stellen als je wilt. Ik ben daarvoor dagelijks in de groep aanwezig."

  Delen op:

  ×

  Je ontvangt regelmatig mijn updates. Je gegevens worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld. Je kunt opzeggen wanneer je wilt.

  dit veld niet invullen s.v.p.